Despre Noi & Lucrari disponibile

DESPRE NOI

Renaissance Art Gallery este o  Galeria comerciala de arta contemporana deschisa in Martie 2017 de catre Oana Vișoiu, fosta bancherita de top si specialist in Title Insurance, avand o experienta vasta in finantari si asigurarea istoric drept proprietate a proiectelor de imobiliare de mare valoare.  

Galeria este specializata in Piata Primara de arta,  promovand si comercializand  arta creata de Artistii contemporani in viata pe care Galeria ii manageriaza  in baza Contract de Drept Autor cu exclusivitate doar pe expozitiile curatoriate de Renaissance Art Gallery.

Sa creeam expozitii tematice pornind  de la un concept sau o poveste impreuna cu artistii ”, este motto-ul Renaissance Art Gallery”, declara Oana Visoiu, proprietara galeriei si cea care curatoriaza expozitiile. 

In cei 7 ani de la deschidere, Galeria se poate mandri cu urmatoarele:

* Renaissance Art Gallery  a avut 28 de expozitii cu cei 14 artisti colaboratori atat in spatiul Galeriei ( care s-a schimbat de 3 ori, ultima locatie fiind in zona rezidentiala Pipera, Romania) cat si in spatii mai necoonventionale ca o fabrica de bere craft, un birou arhitectura , un birou avocatura sau holul Hotel Intercontinental Bucuresti ( acum, din 2022, Grand Hotel) cu arta vanduta care clientii din Romania dar si Franta, Cehia, Franta, Anglia, Elvetia si Statele Unite ale Americii;

*Din septembrie 2018 (la doar un an și jumătate de la deschidere)  până în august 2022 (4 ani), Renaissance Art Gallery a fost acceptată ca GALERIE PARTENERĂ de site-ul de artă de renume internațional ARTSY.

Artsy nu lucrează direct cu artiști individuali, care, pentru a fi expuși pe site-ul lor, trebuie să fie reprezentați sau să colaboreze cu o Galerie Parteneră Artsy.

În 2018, pentru a fi acceptată ca Galerie parteneră, Artsy avea o regulă de minim 3 ani de activitate constantă și 10 Artiști reprezentați sau colaboratori, iar la acea vreme galeria de artă Renaissance nu le respecta.

Cu toate acestea, după ce cererea inițială a Renaissance trimisă în iunie 2018 a fost respinsă politicos din cauza celor de mai sus, Oana Vișoiu a fost contactată în august 2018 de un reprezentant Artsy care a informat-o că, din cauza unui parteneriat între Artsy și retailerul de modă Gucci privind un program de promovare a femeii , au decis să ofere un abonament de gratuit de 2 luni și să renunțe la toate condițiile de acceptare pentru o Galerie care este administrată de o femeie cu experiență în afaceri și au considerat că Renaissance Art Gallery se potrivește cel mai bine.

Pe parcursul celor 4 ani de parteneriat cu Artsy , Renaissance Art Gallery a propulsat cariera mai multor artisti colaboratori, un examplu fiind pictorul Clujean  Mirel Vieru, care, cu ajutorul Galeriei a fost clasificat sub category Artsy Cluj School category , numele lui aparand pe acest site de arta de top sub numele faimosului pictor Adrian Ghenie in perioada anilor 2018- 2022.

Artsy Cluj School genome

În august 2022, Oana Vișoiu a decis să se concentreze mai mult pe Piața Română și pe site-ul propriu al Galeriei și a oprit parteneriatul Artsy pentru o perioadă, astfel încât nu mai există lucrări disponibile pentru vânzare pe pagina Renaissance Art Gallery sau sub numele Artistilor colaboratori ai Galeriei care erau expusi pe Artsy, așa că vă rugăm să derulați în jos pentru a vedea toate lucrările disponibile pentru VANZARE  sau vizitează paginile Artistilor sau paginile Expozițiilor pentru a afla mai multe detalii.

Pentru mai multe detalii cat si pentru stabilirea unei intalniri private la galerie puteti completa Formularul de Contact sau ne puteti scrie la oana@renaissance-artgallery.com

LUCRARI DISPONIBILE:

Iulia Toader

Victor Andrei Ionescu

Mariana Villanueva

Mai sunt disponibili la vanzare 13 fluturi confectionati din sticla prin metoda fusion la cuptor incalzit la temperaturi ridicate , care ar puttea fi un cadou superb pentru Dumneavoastra sau cei dragi:

RED Passion 7 fluturi: 1 MARE (30cm, EUR 300), 2 MEDII (18cm, EUR 200) & 4 MICI (10cm, EUR 150)

BLUE Dawn 6 fluturi: 2 MEDII (18cm, EUR 200) & 4 MICI (10cm, EUR 150)

Hellene Diana Neagu

6 sculpturi in metal de perete sunt disponibile la vanzare:

Ammar Alnahhas

Mai jos pictura in tehnica mixata disponibila la vanzare:

Maria Cismaru

Mai jos pictura in ulei folosind tehnica cutit disponibila la vanzare:

Mihai Rauță

51 imagini pot fi printate pe 2 tipuri de media si 4 dimension:

Fotografiile pot fi printate la cerere pe hartie de calitate superioara de bumbac „Photo Rag Bright White Paper 310g” in doua dimensiuni si in editie limitata ( doar 5 copii din fiecare din cele 51 imagini de mai jos alese de autor a fi printate- fotografiile nu au denumire, sunt numerotate de la 1 la 51, doar fotografia 15 este intitulata Stella si deja o copie a fost printata cu ocazia Galei Bloom organizata de Fundatia Juxta in Decembrie 2022) :

90x60cm – 750 EUR

90x90cm – 850 EUR

Fiecare copie va veni insotita de prima editie publicatie a Album Foto „XeX Libris”  cu dedicatie de la autor, Mihai Răuță.

Sau, o variantă mai ieftină poate fi print pe canvas:

50×50 cm- 70 EUR

100×100 cm- 120 EUR

Albumul „Xex Libris” poate fi de asemenea achizitionat pentru suma de 50 RON. Fondurile rezultate din vânzarea primei ediții a album fotografic „XeX LIBRIS”  vor fi donate Asociației Non-Profit Prof. Dr. Gheorghe Părnuță, având ca scop sprijinirea copiilor dotati  cu rezultate școlare excelente dar si copiilor proveniți din familii cu venituri mai mici din satul Rucăr, județul Argeș, care este locul nasterii istoricului roman specializat in educatie Prof Dr. Gheorghe Parnuta (1915-2009)