Mariana Villanueva – Zborul Fluturilor

Mariana Villanueva, Master in Design la IED Institutul European de Design, Italia. Mariana a avut o viata de nomad, locuind in Londra, Monterrey, Bucuresti si Milano, ea este un adevarat cetatean global, si in aceste calatorii a descoperit sticla in 2005 in Anglia, ca material de baza cu care poate crea, exprimandu-se prin acest material pur;  de atunci incepand sa lucreze in sticla dezvoltând conceptul Proiectului ‘ Zborul Fluturilor’. Curator Iulia Toader despre expozitie: „O asociere de o frumusete proaspata intre doua concepte convergente prin fragilitate, efemerul (vietii de fluture) si perisabilitatea imediata (a sticlei ca material). Impreuna reunite ne ofera o privire catre acel „je ne sais quoi” al existentei si simpla constientizare a non-permanentei lumii exterioare ne arunca pentru un timp mai lung, mai scurt, intr-un dialog cu noi insine. Acest dialog il percep ca pe un zbor, o desprindere de tot ce e pamantesc, intr-o incercare a a capta esenta vietii. O personalitate calda si invaluitoare prin eleganta si bunul gust, artista ne aduce in universul ei repetitiv, in care fluturii devin un simbol pentru cautarea obiectiva a semnificatiilor ascunse in existenta. Pur decorativi luati individual, sau declamativ metafizici priviti in grup, fluturii ei te urmaresc cu mult dupa ce i-ai admirat, transparenta lor fina si zborul lor te fac sa vrei sa-i posezi, ca pe niste adevarate bijuterii.”

Lucrari Disponibile in Galerie pentru Vanzare – Mariana Villanueva

Mai sunt disponibili la vanzare 13 fluturi confectionati din sticla dupa metoda fusion la data de 6 DECEMBER 2020, care ar puttea fi un cadou sau o decoratiune de Craciun superb pentru Dumneavoastra sau cei dragi: RED Passion 7 fluturi: 1 MARE (30cm, EUR 300), 2 MEDII (18cm, EUR 200) & 4 MICI (10cm, EUR 150) BLUE Dawn 6 fluturi: 2 MEDII (18cm, EUR 200) & 4 MICI (10cm, EUR 150). Mai jos poze cu fluturii disponibili, care pot fi cumparati ca un singur obiect arta sau grup: „Zborul Fluturilor” este impartit in 3 cicluri ale vietii:
1. RASARITUL ALBASTRU Reprezinta inceputul, a te trezi in fiecare dimineata intr-o Aventura. In viata mea reprezinta dinamismul, experienta continua de a calatori si a locui in diferite tari ale lumii. Culoarea albastra inunda transparenta cerului, aducandu-te mai aproape de starea relaxanta a naturii. 2. DRAGOSTEA ROZ Este vorba despre dragostea fata de viata, tot ceea ce te face fericit. Ceea ce ma face fericita pe mine sunt copii mei, privirea iubitoare pe care o primesc in fiecare zi ma aduce mai aproape de adevar. Trandafirii multicolori urmaresc refractia luminii intr-un joc al transparentei sticlei, unde veselia culorii ne conecteaza cu visele din inimile noastre. 3. APUSUL ROSU Rosul ilustreaza implinirea pasiunii si a viselor. In viata mea acest lucru este reflectat prin construirea unei familii langa persoana pe care o iubesc. Energia fluturilor provine din tonul rosu al culorilor, extinzandu-se si imbratisand intreaga incapere intr-o lumina calda. Primii fluturi au fost conceputi si creati in Monterrey si se afla expusi in case private. Lucrarile pentru vernisajul „Zborul Fluturilor” din cadrul expoziției de grup Elysium au capatat viata in Romania si au primit o fata decorata prin metoda fusion. Fuzionarea sticlei este o tehnica folosita pentru a uni bucati de sticla impreuna prin topirea partial a sticlei la temperature mari. Procesul de fuziune presupune multiple bucati de sticla, cu un minim de 2 bucati, incalzirea se face de obicei intr-un cuptor electric si dureaza un numar mare de ore atat pentru fuziune cat si pentru a crea formele dorite.

 

Pentru orice informatii in legatura cu lucrarile, ne puteti contacta la: oana@renaissance-artgallery.com sau la +40 722 381 325.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *