Ramona Pintea – Drumul Spre Lumina

Curator Iulia Toader despre expozitie: : „Am vazut in Ramona Pintea o artista gata sa infrunte temele grele ale spiritului prin pictura. Cu un gest expresionist avand chiar accente de fauvism, vine spre noi cu panze post-moderne, largi si aerisite in care culori pure ca rosu, violet, albastru ne vorbesc despre lumina, dar acea lumina descompusa printr-o prisma divina. Actul creatiei este salbatic si condus de pasiune, in cautarea neobosita a unui loc de pace si odihna, poate la umbra unei flori din rai.
Saruturile din lucrarile ei sunt exact acel moment gasit de serenitate, infinitezimal, surprins cu o paleta senzuala dar delicata, acel moment pe care ni-l dorim infinit, dar care ne scapa mereu printre doua clipiri. O artista a detaliului, infrunta cu multa inversunare tentatia exprimarii figurative si isi recladeste universul interior si mereu de la subiectele cu rezonanta in sufletul ei, nasterea iubirii si ecoul nestins al temei „une rose est une rose est une rose…”

Lucrari Disponibile in Galerie pentru Vanzare – Ramona Pintea

*Dimensiunile lucrarilor sunt exprimate in cm.

 Mai jos, un video cu efectuarea lucrarii „Maci intr-un camp de grau II” – parte a expozitiei „Elysium” – 120cm / 80cm, disponibil pentru cumparare din galerie.

„Una dintre picturile mele preferate … vreodata! 🙂

Mai mult decat doar flori, asta imi spune „familie”. Am fost inspirata sa o pictez cand mergeam intr-o excursie cu sotul si fiica mea si toti acesti maci și campurile de grau erau pe marginea drumului … uimitoare amintirile produse de ceva atat de simplu …!

A fost un proces lung si mi-am mutat panza de pe masa, pe sevalet, pe podea ….

Ca de obicei, mi-a placut si sper ca va place rezultatul final 🙂 ” – Ramona Pintea

 

Pentru orice informatii in legatura cu lucrarile, ne puteti contacta la: oana@renaissance-artgallery.com sau la +40 722 381 325.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *