Anca Irina Lefter: NAG – Portal – Immersive Art Experience & Science – Octombrie/Noiembrie 2019, Hotel InterContinental

Anca Irina Lefter: NAG – Portal – Immersive Art Experience & Science – Octombrie/Noiembrie 2019, Hotel InterContinental

In 2018 ARTISTA ANCA IRINA LEFTER lanseaza proiectul imersiv PORTAL, un concept dinamic si unitar care inspira oamenii si ii incurajeaza sa-si exprime unicitatea si sa se reconecteze cu ei insisi prin pictura, muzica, fashion, stiinta si, prin conectarea cu aceste elemente, sa invete sa respecte mediul inconjurator, deoarece ei sunt o parte din el.

Portalul este creat din 5 elemente ale naturii: AER, PAMANT, FOC, APA si MAGNETISM. Proiectul PORTAL- Immersive Art Experience & Science combina 10 tablouri pe care sunt pictate spirale de diferite culori si care construiesc 5 portaluri ce definesc un limbaj de comunicare prin 5 elemente: aer, pământ, foc, apa și magnetism – toate reprezentand o forță întrinsecă a vieții și relațiilor interumane.

Lucrarile sunt pictate cu vopsea de casa Benjamin Moore de tip acrylic si au atasate plasma create de Asociatia Plasmatica din Romania pentru a crea o energie speciala privitorului.

“Portal reprezintă pentru mine o viziune asupra vieții, este o călătorie în interior pentru că totul se găsește acolo, bucuria, fericirea, pentru a te întreba și a găsi cea mai bună varianta a ta! Fac această expoziție pentru a determina privitorul să participe la această experiență de exprimare a propriilor emoții” – spune Artistul Anca Irina Lefter.

Pe parcursul Noaptii Albe a Galeriilor (NAG) in seara de 11 Octombrie 2019 , vizitatorii au fost incurajati sa picteze folosind vopsea Benjamin Moore pe un canvas dedicat pentru pentru a-si putea sintetiza sentimentele si trairile prin propria lor arta dupa vizualizare expozitie.

69 de muzee, galerii de artă, centre culturale străine, art hub-uri şi spaţii alternative vor fi deschise publicului bucurestean în cea de-a 13-a ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor – NAG care a avut loc vineri, 11 octombrie 2019. 

Renaissance Art Gallery a expus in locaria numarul 49 de pe Harta NAG Bucuresti la InterContinental Hotel Bucuresti.

În afara Capitalei, 87 de spaţii culturale din oraşele Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Petrila, Reşiţa, Sfîntu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara vor anima harta acestui eveniment dedicat culturii contemporane din România.

Potrivit organizatorilor, „diversitatea programului NAG oferă ca în fiecare an posibilitatea publicului de a descoperi cultura contemporană în toată diversitatea ei, de la arte vizuale la arte performative, muzică sau film, și în toate formele de prezentare, de la expunerea muzeală, la concepte curatoriale sau lucrări expuse direct în studiourile artiștilor.
Pentru a marca superstiția, vizualul ediției cu numărul 13 a fost realizat de Răzvan Cornici și presărat de indicii nefaste: „Ilustrația întreagă este inspirată din jocul cu cursa de cai, un joc foarte popular în parcurile de distracții, în special pe litoral. NAG-ul este o cursă, alergi de nebun sperând să vezi cât mai multe. Boxerul este luptătorul, personaj care a fost înfrânt ani de-a rândul dar revine cu o nouă expoziție despre care crede că va fi the one. Luchadorul este curatorul. Vede tot, știe tot, împușcă tot. Motociclistul este galeria nouă, care încearcă să rupă gura târgului cu o expozitie plină de concept și high-tech.”

Lucrari Disponibile:

Lucrarile disponibile la vanzare le gasiti si pe Artsy.

Pentru orice informatii privind lucrarile din galerie, ne puteti contacta la adresa: oana@renaissance-artgallery.com sau la +40 722 381 325.