Anca Irina Lefter: PORTAL – Immersive Art Experience & Science – Noiembrie 2018, Palatul Universul

Anca Irina Lefter: PORTAL – Immersive Art Experience & Science – Noiembrie 2018, Palatul Universul

PORTAL reprezinta 5 elemente ale naturii: aerul, pamantul, focul, apa si magnetismul. Portalul este o poarta pentru a face oamenii sa se intoarca la natura si la adevarata lor natura. Bucurati-va! Doar simtiti!
O unicitate si noutate a operei artistului este aceea ca a folosit la lucrarile sale culorile Benjamin Moore, la care a adaugat o tehnologie Nano plasmatica de la Plasma Romania, vizitatorii putand simti energia plasmei in timp ce intra in PORTAL.

Conceptul este unul dinamic: 10 tablouri ce prezinta spirale de diferite culori si au fost realizate folosind vopsele acryl Benjamin Moore. Pe panza au fost folosite pentru a construi 5 portaluri reprezentand: aer, pamant, foc, apa si magnetism. Fiecare portal are 2 tablouri dedicate unul fata de celalalt, o instalatie si muzica dedicata create pentru a permite oamenilor sa simta mai intens.

O scriere animata pe un suport TV i-a facut pe observatori sa conecteze expozitia la propria lor experienta de viata. Mesaje de genul „Cum te simti cand respiri in aerul proaspat al muntelui” sau „Cum te simti cand esti aproape de un foc de tabara” au aparut pe un mare ecran TV in timpul primei expozitii PORTAL.
De asemenea, participantii au fost incurajati sa picteze pe o panza dedicata folosind vopseaua Benjamin Moore pentru a-i face sa sintetizeze toate sentimentele lor in timpul expozitiei si reflectii prin intermediul acestei expresii.
Este conexiunea finala intre toate experientele simtite la expozitie.

„Cand seria expozitiei PORTAL se va incheia, va fi organizata o expozitie cu toate tablourile create la fiecare spectacol de oaspetii nostri ”- spune Anca Irina Lefter.

Fiind intrebata de ce a ales sa picteze spirale, Anca Irina Lefter a raspuns:
„Spiralele ii fac pe oameni sa se simta atrasi de tablou, ca intr-un tunel. Ei se concentreaza pe aceste forme geometrice, pe culori si se vor simti intr-o stare diferita, mai receptivi, deschizand o usa (Portalul)”.

Lucrari Disponibile:

Lucrarile disponibile la vanzare le gasiti si pe Artsy.

Pentru orice informatii privind lucrarile din galerie, ne puteti contacta la adresa: oana@renaissance-artgallery.com sau la +40 722 381 325.

Pentru preturi sau mai multe informatii pe piata internationala de arta puteti accesa site-ul international ARTSY, unde Renaissance Art Gallery apare ca o galerie partenera, iar Anca Irina Lefter este unul dintre artistii reprezentati.

Acum este mai usor pentru dvs. sa aflati care sunt noutatile si tendintele din lumea Artei Internationale si sa va sustineti artistii preferati daca va abonati la ARTSY si faceti clic pe Urmariti Artistii Renaissance Art Gallery sau pe orice alt artist din lume.