Anca Irina Lefter: Portal – Iulie 2019 – Muzeul Taranului, Bucuresti

Anca Irina Lefter: Portal – Iulie 2019 – Muzeul Taranului, Bucuresti

Conceptul „Ciclul Feminin” este o continuare a conceptului artistic EXPERIENTA PORTAL-ARTA- STIINTA de Anca Irina Lefter, cu scopul principal de a face oamenii sa se reconecteze cu propria lor natura si lumea interioara.

PORTAL a fost expus pentru prima data in noiembrie 2018 la Palatul Universul din Bucuresti, reunind 10 tablouri care aratau spirale de diferite culori si care au fost pictate folosind casa Benjamin Moore a creat 5 portaluri reprezentand 5 elemente: aer, pamant, foc, apa si magnetism. Primele 4 elemente pot fi identificate si cu semnele zodiacale si toate cele 5 elemente sunt, de asemenea, identificate cu diferite tipuri de personalitate si sunt recomandate pentru diferite parti ale casei tale.

Ideea celei de-a doua serii a expozitiei PORTAL – CICLUL FEMININ – lansata ca expozitie de grup a 7 artisti intitulata „La vie en ….. roz” la Muzeul Taranului din Bucuresti, la 4 iulie 2019, a fost schimbarea perceptia despre ciclul menstrual si de a trece de la RUSINE la NORMALITATE.

Am recreat un mic PORTAL de PINK cu doua tablouri in care conceptul de spirala a fost din nou folosit. Spirale ii fac pe oameni sa se simta atrasi de tablou, concentrandu-se pe aceasta forma geometrica, pe culori si, in final, ii transporta intr-o stare diferita, deschide o usa pentru sentimentele lor (PORTALUL). Fiind designer de arta conceptuala, am creat si o fusta de balet folosind elemente decorative tampoane colorate cu vopsea roz. ”– spune Anca Irina Lefter.

Lucrarile disponibile la vanzare le gasiti pe Artsy.

Pentru orice informatii privind lucrarile din galerie, ne puteti contacta la adresa: oana@renaissance-artgallery.com sau la +40 722 381 325.