Irina Neacsu: De la Botanic la Abstract & Cartea Starilor Sufletesti (12 Octombrie- 14 Noiembrie 2017)

Irina Neacsu: De la Botanic la Abstract & Cartea Starilor Sufletesti (12 Octombrie- 14 Noiembrie 2017)

Tema expozitiei aduce impreuna lucrarile recente ale artistei, din 2017, care releva fascinatia ei pentru universul botanic. Lucrarile botanice in acuarela ilustreaza frumusetea florilor intr-o maniera decorativa, focusata pe observatia si admiratia pura, ca stari ce creeaza principalul portal spre gratitudine si recunostinta. Intr-un registru mai profund, picturile abstracte vorbesc despre intelegere si acceptare, vizavi de efemeritatea existentei si de mortalitate. Cursul firesc al naturii prin schimbarile anotimpurilor dovedeste puterea prezentului. De la decorativ la abstract, de la observare la emotie, lucrarile Irinei vorbesc despre momentele ei prezente de gratitudine, simplitate si eleganta.

Lucrarile Irinei sunt expuse dupa cum urmeaza:

  • Ilustratii botanice – acuarela pe hartie
  • Picturi abstracte – ulei si mixed media pe panza
  • „Cartea Starilor Sufletesti” – project preview – ulei pe panza si carte de artist

Ilustratiile botanice si picturile abstracte sunt expuse impreuna, in grupuri, pentru  a evidentia procesul transformariii subiectelor botanice din subiecte clasice in teme abstracte.

„Cartea Starilor Sufletesti” este expusa separat, deoarece este un proiect in desfasuare. In ultimele lucrari din acest proiect, Irina foloseste pictura realista ca o tehnica de povestire pentru a descrie stari complicate ca naratiuni suprarealiste. Subiectii botanici devin metafore ale mortalitatii si frumusetii efemere.

Curatorul expozitiei este Karima Radwan, istoric si lector de arta.

Lucrari Disponibile in Galerie pentru Vanzare:

Pentru orice informatii in legatura cu lucrarile, ne puteti contacta la: oana@renaissance-artgallery.com sau la +40 722 381 325.