Irina Neacsu: Viata Bulbilor- 17 May – 10 Iunie 2018 Gradina Botanica Bucuresti

Irina Neacsu: Viata Bulbilor-  17 May – 10 Iunie 2018 Gradina Botanica Bucuresti

 

“Viata Bulbilor”  de Irina Neacsu, expoziția de ilustrație botanică, a fost gazduita la Gradina Botanica a Universitatii Bucuresti, Casa Rosie intre  17 Mai- 10 Junie, 2018. Expozitia este opoveste în acuarelă despre cele mai iubite flori de grădină din primăvară, o poveste despre iubire, timp și frumusețe efemeră, o poveste fără început și fără sfârșit, o frântură despre arta și artistul botanic, cunoaștere, emoție și alegere.

Irina Neacșu alege să se cufunde în universul botanic și să re-cunoască frumusețea în toate vârstele sale, îmărtășește emoția din spatele științei și a artei.

Ilustratia botanica in acuarela este o formă de artă care presupune reprezentarea plantelor la scară naturală, 1:1, în acuarelă, prentru care se folosesc flori de mărime autentică, dar și schițe din literatura științifică botanică.

Tema expoziţiei a adus împreună ultimele lucrari ale artistei, din 2018, care relevă fascinația ei pentru universul botanic. Lucrările botanice care creeaza portrete de flori în acuarelă ilustrează frumusețea florilor într-o manieră decorativă, focusată pe observația și admirația pură, ca stări ce creează principalul portal spre gratitudine și recunoștință. Într-un registru mai profund, picturile botanice vorbesc despre trecerea timpului, înțelegerea și acceptarea frumusetii plantelor ofilite, vizavi de efemeritatea existenței și de mortalitate. Artista a ales sa reprezinte fiecare floare in doua lucrari separate create in acuarela , cea din stanga prezinta diferitele stadii ale florii, de la bulb pana la maturitate inainte de uscare iar lucrarea din dreapta prezinta floarea sau un detaliu din floare dupa ce s-a ofilit.

Pentru o astfel de lucrare de ilustrație botanică, artista folosește o tehnică ce presupune și până la 60 de ore de lucru pentru o ilustrație. „Life of Bulbs” reunește un număr de 26 de astfel de ilustrații botanice, reprezentând flori. Una dintre ilustrații înfățișează o specie pe cale de dispariție, Fritillaria, sau Laleaua Pestriță.

Expoziția „Life of Bulbs” a avut loc în cadrul evenimentelor de la Romanian Design Week.

Discurs Irina Neacsu deschidere Expozitie 17 May 2018 : apasati aici

Discurs Irina Neacsu pentru studentii Facultatii de Botanica despre tehnica desen botanic: apasati aici

Lucrari Disponibile in Galerie:

 

Pentru orice informatii in legatura cu lucrarile sau covoarele din galerie, ne puteti contacta la: oana@renaissance-artgallery.com sau la +40 722 381 325.