IULIA TOADER: DE-A V-ATI ASCUNSELEA 1 NOIEMBRIE 2018 – 25 FEBRUARIE 2019 INTERCONTINENTAL HOTEL BUCHAREST

IULIA TOADER: DE-A V-ATI ASCUNSELEA  1 NOIEMBRIE 2018 – 25 FEBRUARIE 2019 INTERCONTINENTAL HOTEL BUCHAREST

“De-a v-ati ascunselea”  de Iulia Toader, expoziția de pictură, a fost gazduita la Intercontinental Hotel Bucuresti, Intermezzo Lobby Bar ,  intre  1 Noiembrie- 28 Noiembrie, 2018. Expozitia este o poveste în ulei si acril  despre copilarie.

 “De-a v-ați ascunselea”este un joc cunoscut tuturor copiilor si, din punct de vedere stiințific, un fel de pregatire comportamentală, pentru situațiile vieții adulte. Ființele umane adulte fac parte din sisteme sociale complexe în care ideile, caracterele, dorințele, toata fenomenologia existenței, sunt prinse într-un joc aparent haotic, dar cu o cauzalitate clară, un joc in care phenomena– perceptia noastra despre obiecte-  si noumena, –obiectul in sine- se ascund si sunt regasite, continuu.

„Frumusetea acestui joc mi se pare ca sta in ideea ca ascunderea, mistificarea, este o preconditie necesara a dezvaluirii” spune Artista Iulia Toader.

Ca obiect de arta, lumea copilariei este o reflexie fenomenologica a lumii interioare a observatorului adult.

O lume voit evanescenta si linistita- care dispare, se estompeaza treptat, dar care la o analiza mai atenta, apare de fapt bantuita de pericole iminente. Suntem cu toții prinsi in lumea propriei nostre copilarii sau in lumea copiilor nostri, si aceste lumi sunt oglinzile propriei noastre existente spirituale.

In a doua expozitie cu Renaissance Art Gallery, in parteneriat cu InterContinental Bucuresti si OZB Magazine, colectia de picturi inspirate din copilarie a Iuliei Toader evidentiaza credinta artistului ca universul copilariei este intotdeauna o opera de arta in sine, fiind perceput prin ochii adultului si niciodata direct de catre copii, pentru ca ei sunt intr-o continua „stare alfa” care dispare atunci cand ei cresc.

„Sunt bucuros sa organizam acest prim eveniment in parteneriat cu Renaissance Art Gallery si OZB Magazine, mai ales ca asta dovdeste ca Intermezzo Lobby Lounge a devenit o scena de incredere pentru tinerii artisti talentati, un spatiu pentru intalniri de calitate in inima orasului, avand in vedere ca este a cincea expozitie de cand am deschis acest loc chic in holul hotelului” a declarant Lior Bebera, General Manager, InterContinental Bucharest.

Sa creeam expozitii tematice pornind de la un concept sau o poveste impreuna cu artistiiRomani”, motto-ul Renaissance Art Gallery prinde viata din ce in ce mai mult cu aceasta noua expozitie si cu mobilizarea tinerei artiste talentate, Iulia Toader, care scoate in evidenta pasiunea si personalitatea ei, intr-o reflectare a universului copilariei care ii oglindeste propriul suflet” a spus Oana Visoiu, proprietara Renaissance Art Gallery.

 INTERVIU IULIA TOADER TVR1 DESCHIDERE EXPOZITIE 1 NOIEMBRIE 2018 INTERCONTINENTAL HOTEL : APASATI AICI

REPORTAJ DIGI MATINAL DESCHIDERE EXPOZITIE „DE-A V-ATI ASCUNSELEA” : APASATI AICI

NUMAR PANTOMIMA DE ACTOR EDUARD ADAM INSPIRAT DIN LUCRAREA „STOP JOC” :APASATI AICI

LUCRARI DISPONIBILE IN GALERIE: