John McConnico: Romania si Moldova la Patrat (4 mai -8 mai 2017)

John McConnico: Romania si Moldova la Patrat (4 mai -8 mai 2017)

Laureat al Premiului Pulitzer pentru fotografie de stiri, John McConnico a capturat crampeie din Romania si Moldova în fotografiile sale alb-negru.

La sfarsitul anului 2007, John McConnico a aflat ca familia sa se muta din Danemarca in Moldova. Aproape 5 ani mai tarziu, ei s-au mutat din Moldova în Romania, iar acum, dupa un deceniu, John si familia sa se vor muta din Romania la Bruxelles. Noi, Renaissance Art Gallery, suntem onorati sa avem posibilitatea de a arata cum John a capturat cele doua tari in fotografii alb-negru in forma de patrat.

John explica mai jos cum a inceput acest proiect:

„Aproximativ in acelasi timp cand m-am mutat in aceasta parte a lumii, acum 10 ani, a fost inventat iPhone-ul”.

Si desi John a fost un fotograf profesionist timp de 25 de ani, ceva despre iPhone si, in special, fotografia alb-negru l-a adus inapoi la motivul pentru care a devenit interesat de fotografie.

„Intimitatea lui, faptul ca  l-am avut intotdeauna cu mine, frumusetea simpla si eleganta a patratului in raport cu imaginile mai verticale si orizontale mai mari, pe care am fost incurajat sa le folosesc ca parte a slujbei mele ca fotograf pentru ultimul doua decenii. Folosirea alb-negru pentru mine a avut intotdeauna mai mult sens. Permite spectatorului sa umple golurile si sa-si foloseasca in mod activ mintea pentru a-si imagina ceea ce nu este afisat. Umbrele devin mai importante. Utilizarea punctelor de disparitie ca parte a compozitiei este mai importanta. Mai mult decat orice, permite imaginii sa prinda viata, nu neaparat pe hartie, ci in teatrul mintii.”

John este castigatorul a numeroase premii World Press Photo, premiul Pulitzer in 1999, pentru fotografiile sale de presa si premiul John Faber in 2003.

Lucrari Disponibile in Galerie pentru Vanzare – John McConnico

Toate fotografiile alb-negru 60x60cm sunt vandute la comanda si se achita expeditia si / sau taxele daca nu sunt ridicate de la Galerie sau trebuie expediate in strainatate.

 

Pentru orice informatii in legatura cu lucrarile, ne puteti contacta la: oana@renaissance-artgallery.com sau la +40 722 381 325.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *