Zboruri in Oglinda: Expozitie de Grup Pictura si Sculptura din metal – 14 Noiembrie 2019 – 7 Februarie 2020, Hotel InterContinental Bucuresti- Intermezzo Lobby Bar

Zboruri in Oglinda: Expozitie de Grup Pictura si Sculptura din metal – 14 Noiembrie 2019 – 7 Februarie 2020, Hotel InterContinental Bucuresti- Intermezzo Lobby Bar
  • Pictorul Victor Andrei- IonescuStreet Art Artist (grafitti) implicat in multe proiecte umanitare sub pseudonim Jabra22
  • Sculptorul Darius Hulea, sculptor in metal, foarte activ in ultimii doi ani pe piata de arta romaneasca si ales de Muzeul de Arta Brasov sa expuna in cadru expozitiei Grup a 8 Artisti Romani ” CENTENART” 23 Noiembrie 2018- 17 Februarie 2019

InterContinental Bucuresti si Renaissance Art Gallery continua seria expozitiilor de artă in scopul promovarii tinerilor artisti romani. Gazda lucrarilor de arta este Intermezzo Lobby Lounge, cafeneaua din holul hotelului. Incepand cu 14 noiembrie 2019, talentații artiști romani contemporani , Victor Andrei Ionescu si Darius Hulea, vor expune colectia „Zboruri in oglinda”, care include 6 picturi in ulei si două sculpturi in metal, reunite pentru a ne purta pe aripile zborului, a viselor, jocurilor si basmelor copilariei.

Omul a fost pasionat de zbor si a visat sa zboare ca păsările maiestre din basmele Românesti sau ale antichitatii (Pasarea Phoenix) încă din zorii creației. 

Acum OMUL a reușit acest lucru in câmpul material al vieții, dar oare in lumea subtila, a energiilor, a spiritului, se poate spune același lucru? 

Cati dintre voi nu ati facut jocul cu mâinile facand pe pereti umbre care par aripi sau pasari măiastre reprezentând semne ale luminii, ale bucuriei. 

În sculptura lui Darius Hulea, prin aripile si mâinile supradimensionate care se împletesc ludic, formând, în pofida materialului greu din care sunt executate, o structură fragilă, aeriană la nivel vizual, poți să intuiești pentru o clipă natura sufletului, materia lui. Mâinile, ca niște aripi de păsări măiastre descrise de pictura lui Victor Andrei Ionescu, apar reprezentate in cea de-a doua sculptura a lui Darius Hulea din expozitie iar aripile sunt o replica la o scara mai mica a lucrarii monumentale a lui Darius “Postașul Anonim”, care il reprezinta metaphoric pe zeul Hermes dar care, in aceasta expozitie de grup, reprezinta aripile pasarilor măiastre din pictura lui Victor.

Lucrarile de pictura in ulei ale lui Victor cat si sculptura in metal a lui Darius Hulea vorbesc despre același lucru, despre dăinuire, despre desprinderea de pământ, despre înălțare, ca și cum însuși pământul strigă din sete de cer, despre visele copilariei cat si ale adultilor, caci noi adulti trebuie sa continuam sa visam si sa transmitem si generatiilor viitoare “visele noastre”, care cu siguranța vor deveni intr-o zi REALITATE.

„Sa cream expoziții tematice pornind de la un concept sau o poveste împreuna cu artistii români”,este  motto-ul Renaissance Art Gallery, care prinde viata din ce in ce mai mult cu aceasta expozitie de GRUP, unde lucrarile celor doi artisti, construite din materiale și tehnici diferite, se oglindesc una in alta tranzmițand același mesaj, a spus Oana Vișoiu, curatora expozției si proprietara Renaissance Art Gallery. 

Iubitorii de arta pot admira si achizitiona picturile si sculpturile semnate de Victor Andrei Ionescu si Darius Hulea in perioada 14 Noiembrie 2019 -7 Februarie 2020. 

În seara deschiderii expoziției am avut oaspeti speciali, actorul Teatrului Național Bucuresti (TNB), Ioan Andrei Ionescu ,care a interpretat rolul lui  Constantin Brancusi in filmul “ Brancuși din eternitate” nominalizat pentru premiul BAFTA in Anglia si Actorul TNB Lari Giorgescu.

Ioan Andrei Ionescu, care este fratele pictorului Victor Andrei Ionescu, a declarant la lansare film in 2014: „Rolul este un tribut adus tatălui meu”, el insuși artist (pictor).

Seara a fost incheiată de un concert solo de voce si chitara al lui Kirk McDavitt- fondator formație “Mo Chits”, profesor de engleza la Scoala Americana din Bucuresti (AISB), scriitor si compozitor.  Cântecele lui Kirk, un American din Detroit, împrumută elemente din folclorul American, blues si rock ‘n’ roll iar pentru deschiderea “Zboruri in oglindă” Kirk a compus un cantec special inspirat de ZBOR.

Lucrari Disponibile in Galerie:

Pentru detalii despre artisti si lucrarile lor, va asteptam pe pagina noastra de pe Artsy.net.

Pentru mai multe informatii despre viitoarele expozitii puteti sa ne contactati la oana@renaissance-artgallery.com.