MIREL VIERU

MIREL VIERU

Artistul a colaborat cu Renaissance Art Gallery din Septembrie 2017 pana in Iunie 2023 , perioada in care galeria a organizat 3 expozitii personale, toate trei publicate si pe siteul international de arta Artsy.net

2021 Expozitia „Fragment ca o Discontinuitate Essentiala”

2019 Expozitia „Calatorie Catre O Stea In Deriva”

2017 Expozitia „Limite si Evolutie”

Mirel Vieru este un tanar pictor nascut in Bailesti, Romania in 1980 care a absolvit in 2004 Universitatea de Arta din Cluj – Napoca la Sectia de Pictura.

Mirel face parte din generatia artistilor de la Cluj (“Scolala de la Cluj”) promovati in ultimii ani de o galerie din Belgia “Mie Lefevre”, care a avut un rol important in promovarea Scolii de la Cluj.

Cu mandrie va anuntam ca Mirel a fost acceptat pe website  International  de arta ARTSY, unde Renaissance Art Gallery este Galerie Partenera. Puteti vizualiza aici pagina de artist a lui Mirel Vieru pe  ARTSY .

In calitate de iubitorde arta sau colectionar acum este mai usor sa fi conectat cu piata de arta Internationala devenind membru al website ARTSY si de asemenea, este important sa ii sustii pe artisti   ARTSY apasand butonul „follow” pentru Artistii lui  Renaissance Art Gallery sau  oricare alt artist favorit.

Mirel a fost coleg si cu Adrian Ghenie, un alt pictor consacrat in afara hotarelor Romaniei, Adrian Ghenie sustinandu-si licenta cand Mirel era in primul an de facultate.

Adrian Ghenie si alti pictori clujeni (Mircea Suciu, Serban Savu sau Marius Bercea) au fost primii artisti care au avut acces la galeriile din Occident si America de Nord, prin aceasta facand cunoscuta scoala de pictura din Cluj, ajutand, in acelasi timp, generatiile carora Mirel Vieru le apartine sa fie incadrati in acest fenomen al unei picturi figurative recunoscute international si a povestii „Scolii de la Cluj”.

Mirel are un master in pictura de la Universitatea de Arta si Design din Cluj- Napoca (2004-2006), a graduat bursa Erasmus in 2006 la Scoala de Arte din Atena, are un Master in Arte (2006-2009) tema de diploma fiind “Studiul vietii cotidiene in arta din secolul XX-lea”.

Mirel a expus in tara (Cluj, Bucuresti) cat si in strainatate (Belgia) atat individual cat si in expozitii de grup. Lucrarile lui se gasesc in colectii particulare atat in tara cat si in strainatate. Momentan Mirel este in Islanda unde pregateste o noua expozitie solo cu o galerie de arta cunoscuta publicului international.

Studii: 

 • 2000 – 2004 University of Art and Design, Cluj-Napoca, Painting Degree
 • 2004 – 2006 University of Art and Design, Cluj-Napoca, Painting Master Studies
 • 2006 – Athens’ School of Fine Arts, Erasmus Scholarship
 • 2006 – 2009 PhD Visual Arts
 • PhD Thesis: Study on Everyday Life in the Twentieth Century Art / Studiul vietii cotidiene in secolul al 20lea
 • 2011 – Painting PhD Degree

Expozitii:

 • 2004 – Expo Transilvania, Cluj-Napoca
 • 2004 Group Exhibition – Casa Tranzit, Cluj-Napoca, Romania
 • 2006  Expo Transilvania, Cluj-Napoca
 • 2007 Free Entry, The Art Museum of Cluj-Napoca
 • 2011 Casa Matei, University of Art and Design of Cluj-Napoca
 • 2013 Group Exhibition – The Palace of Parliament/ Palatul Parlamentului, Bucharest, Romania
 • 2015 Lines and limits/ Linii si limite – Mie Lefevre Gallery, Gent, Belgium
 • 2017 Solo Exhibition Limit and Evolution, Vernisaj Septembrie 2019 la Renaissance Art Gallery, Voluntari, David Business Center in Septembrie 2017 si  on line din Septembrie 2018 pe website Artsy.net pe pagina Galeria Partnera Renaissance Art Gallery
 • 2019 Solo Exhibition
„Journey to a drifting star”  Vernisaj 2 Noiembrie 2019 la ANAGRAM fabrica bere Artizanala organizat de Renaissance Art Gallery si on line din Noiembrie 2019 pe website Artsy pe pagina Galerie Partenera Renaissance Art Gallery, Bucuresti
To Fold a Line in Deep Blackness Vernisaj Ianuarie 2019 , Listastofan, Reykjavík, Iceland si on line pe website Artsy.net pe pagina Galerie Partnera Renaissance Art Gallery
 
Vernisaj 18 Decembrie 2021 organizata de Renaissance Art Gallery o data cu inaugurarea al-3lea sediu Galerie in Voluntari zona Pipera. Expozitii a duration din 18 Decembrie 2021 pana la 8 Iunie 2023.