PARTENER ARTSY

Follow Renaissance Art Gallery on Artsy

Mirel Vieru: Calatorie Catre O Stea In Deriva – 2 Noiembrie 2019, Anagram Brewery

Mirel Vieru: Calatorie Catre O Stea In Deriva – 2 Noiembrie 2019, Anagram Brewery

Mirel Vieru pictura in ulei si expozitie de tehnica mixta „Calatorie catre o stea in deriva”

Steaua in deriva reprezinta jonctiunea dintre Limita si Fiinta. Defineste fiinta limita si, in acelasi timp, retragerea divinitatii din lume. Steaua care isi paraseste orbita, finitudinea, imposibilul, inchiderea, limita, „soarele negru”.

„Calatorie catre o stea in deriva”, care a avut deschiderea pe 2 noiembrie 2019 la Anagram in Bucuresti, este cea de-a 4-a expozitie a lui Mirel Vieru care se invarte in jurul conceptelor LINE & LIMIT, aducand un alt simbol folosit in literatura si poezia romaneasca, STEAUA.
Inspiratia lui Mirel pentru a picta stele si ceruri cu aurore boreale este legata de Islanda, unde a trait cateva luni si a avut in ianuarie 2019 o expozitie la Listastofan. El este un artist cu care colaboreaza si aceasta galerie din orasul Reykjavik, Islanda.

Cu „Calatorie spre o stea in deriva”, Mirel aduce o tehnica mai sofisticata prin crearea a 9 lucrari de arta pe scara larga folosind suporturi mixte din mai multe medii.
Lucrarile create digital de Mirel au fost tiparite pe hartie Museum Etching Hahnemuehle 35g bumbac 100%, dupa care au fost montate pe o legatura de aluminiu (alucobond) pe care a desenat cu creion colorat, tempera, culori de apa, pigmenti colorati fixati cu lacuri, pictura in ulei si spray de pictura.

La aceasta expozitie pot fi vizionate 3 tablouri in ulei la scara mare (2m pe 3m) si 6 tablouri de scara mica (45cm pe 62cm).

Nu se poate observa dezvoltarea tehnicii lui Mirel de la prima sa serie „Linia si limitele” expusa in 2015 in Belgia care a prezentat picturile in ulei abstracte (tehnica clasica) atingand pentru prima data subiectele LINE si LIMIT, urmate de a doua, „Limit and Evolution” – 2017 in Romania la Renaissance Art Gallery, care a prezentat de data aceasta picturile in ulei realizate dupa o tehnica speciala, intrucat Mirel a creat pentru prima data digital straturile picturii, facand o fotografie cu natura nemiscata, care a fost realizata din mai multe imagini digitale reprezentand diferitele straturi ale picturii in ulei pe care Mirel le-a folosit ca model pentru a picta straturile panzelor finale cu ulei.

Cea de-a treia expozitie a lui Mirel, „To Fold a Line in Deep Blackness”, aduce in afara de fotografie si tehnici digitale, de asemenea, diferite tehnici de vopsea, deoarece Mirel a folosit nu numai ulei pe panza, ci a si pictat pe imprimeuri de hartie Hahnemuehle realizate dupa imaginile sale create digital care au fost pictate folosind culoarea apei si ulei pe print pentru a adauga mai mult o nota personala.

Lucrari: