PARTENER ARTSY

Follow Renaissance Art Gallery on Artsy

Alexandra Andone: Esentialism 27 Februarie – 7 Aprilie 2019 Intercontinental Hotel Bucharest, Intermezzo Lobby Bar

Alexandra Andone: Esentialism 27 Februarie – 7 Aprilie 2019 Intercontinental Hotel Bucharest, Intermezzo Lobby Bar

“Esentialism”de Alexandra Andone – pictura in ulei

Vernisaj 27 Februarie 2019, Intercontinental Hotel Bucuresti Intermezzo Lobby Bar

Alexandra Andone a studiat si profeseaza in domeniul creatiei si comunicarii de brand. Vocatia pentru arta si-a descoperit-o acum 7 ani, la 27 de ani. A petrecut 4 ani studand tehnica picturii in ulei in atelierul Maestrului Nicolae Maniu, unul dintre cei mai buni pictori contemporani ai Romaniei, singurul reprezentat in ultimii 20 de ani de renumita galerie OPERA Gallery in Shanghai, New York si Paris. In tot acest timp, Alexandra a avut expozitii de pictura personale  si de grup, marcand o intrare consistenta in universal Artelor din Romania atat in capitala tarii, Bucuresti dar si in Cluj- capitala artelor Romanesti care a creat faimoasa Scoala de la Cluj si pictori de renume Mondial ca Adrian Ghenie. Expozitiile Alexandrei s-au bucurat de un real success si de o simpatie sincera a publicului, datorita subiectelor dezinvolte, originale si a culorilor mereu vii, puternice.

“Pictez pentru ca sunt provocata mereu de idei si executia lor. Cand privesc un tablou vad o fereastra catre o alta lume.

O lume noua.

O lume ce se lasa descoperita si invita la o calatorie dincolo de peretele pe care este asezata pictura. Acolo unde povestile sunt martorii evenimentelor, acolo unde copacii vorbesc, aripile sunt libere si culorile simplfica formele. Acolo unde este creatia noua.”

“Pictez pentru ca am foarte multa culoare in suflet”.

Colecția „Esențialism” răspunde succint la întrebări legate de existență, de spiritualitate, de sens și de scop al vieții. Este despre umanitate și natură.

În esență, lucrurile sunt fie albe, fie negre. În dansul fluid dintre paradoxuri, al cărui scop ultimatum este unificarea și armonizarea lor, iau naștere toate culorile și odată cu ele infinitele posibilități generate întocmai de alegeri, dar și de libertatea jocului în manifestare.

Acesta este dinamicul din static, sensul din abstract, viul din vid și spiritul din materie. Tablourile sunt reprezentări conceptuale ale unori esențe ideatice, ideile capătă forma prin personificări hiperbolice, în scene alegorice.

Ca artist, îmi revine imensa misiune sa combin armonios Realul cu Fantasticul, Clasicul cu Modernul, ele insele îmbrăcate în straiul unicatului colorat.

Pentru mai multe detalii cititi articolul din Forbes Life Romania.

Lucrari Disponibile in Galerie:

„Invitatie la existenta”  de Iulia Toader- Curatorul expozitiei dar si Artist, Arhitect si Designer de Interioare

Nu sunt un critic de arta sau un specialist in promovarea artei. Dar sunt artist, arhitect si nu in ultimul rand colectionez arta de ceva vreme. Cand pasesti pe calea cea buna si corecta, In mod neasteptat se intampla conexiuni si intersectii de destine care te ajuta in calatorie. Oana Visoiu mi-a trimis lucrarile Alexandrei, cunoscandu-ma foarte bine si stiind ca voi rezona cu cromatica, foarte intensa, induiosator de cruda, hipnotizanta, si cu tematica abordata, in acest caz o creatura ciudata cu radacinile infipte in feminin si ramurile aruncate spre conceptualismul realist.

Trebuie insa sa recunosc ca dupa ce am studiat mai atenta oferta Alexandrei, care este bivalenta, ea insotind fiecare imagine de o poezie, sau fiecare poezie de o imagine, si condusa fiind de spiritul care uneste toate aceste perle  insirate intr-un colier de tip ofranda mistica, colectia ei de lucrari, am realizat ca de fapt am mai facut un pas in calatoria mea personala. Alexandra cunoaste rolurile intelectului si a sinelui absolut de tip ataman, si reuseste sa-l pacaleasca pe primul, intelectul ce nu se opreste din rontait si scuipat gand dupa gand, ea inventand un caleidoscop orbitor si paradoxal de culori si fiinte, care dau de lucru mintii tinand-o ocupata, pentru ca sinele sa aiba o clipita, o portita de timp in care sa fie stapan pe spectator.

Aceasta secunda de sclipire  este cea care da valoare exercitiului plastic, trecand peste simboluri,efecte de  trompe l’oeil si jocuri de fiinte asemanatoare jocurilor de cuvinte. Dupa ce ne distrage mintea cu hatisuri de pene de paun, frunze exotice, pasari flamingo, personaje feminine tentante si posturi senzuale, arta Alexandrei da o sansa sinelui fiecaruia sa devina abordabil. Din calota de gheata, sa devina mare. Din mister impaturit in maya, sa devina lumina. Lumina se revarsa din lucrari, cu generozitate, cu toata fecunditatea ei, cu naivitate si intelepciune vedica in acelasi timp. Dovedindu-ne inca o data ca in aceasta existenta experientele drumului si nu scopul, sunt generatoare de satisfactii spirituale, grupul de lucrari adunate sub numele Essentialism imi aminteste de felul in care Balthus descria pictura ca fiind acea trecere de la haosul emotiilor la ordinea posibilului.

Imi place foarte mult desprinderea curajoasa de tendintele actuale iconografice redundante  sau pur si simplu comercial superflue atat de uzitate de curentele autohtone de pictura. Imi place abordarea sincera pana la primitiv a temelor spirituale. Atat de sincera ca poate alt nume al colectiei ar fi putut fi “confessio” – confesiune.

Am gasit insa o explicatie personala pentru titlul ales de artista pentru colectie, o idee pe care Mircea Eliade o spune atat de frumos in capitolul 140 din Istoria Religiilor : “De fapt, diferenta intre om si Cosmos este doar o diferenta de grad, nu de esenta.”

Piesa care ma atrage cel mai mult este “In stil Flamingo”. O propunere de compozitie cu elemente comerciale de larg consum, nuante contrastante exotice, pasari, valuri linistitoare, cer la crepuscul, organizate insa in planuri competitive pentru atentia privitorului, in asa fel incat cel din urma va fi cel dintai, si ajungem pe nesimtite sa fim intrigati de postura unei inoportune balerine care iata devine esentiala, ca o explicatie a unei teoreme complicate. Un QED al unei probleme nescrise de geometrie multidimensionala.

Lucrarile transced in mod fericit rigurozitatea reprezentarii figurative, care isi pastreaza insa forta simbolica importanta intr-o perioada in care multe demersuri artistice cunosc esecul cedand in fata manierismului abstract. Alexandra Andone vorbeste in coduri compuse din esente puternice, mirodenii si condimente vizuale atractive, si este o bucurie sa spargem aceste coduri si sa ne lasam prinsi in jocul acestor idei. Dupa cum spunea acelasi pictor celebru, “pictura este un limbaj care nu poate fi inlocuit de alt limbaj”. Sa ne bucuram de intraductibilitatea acestor lucrari. Imi pot imagina, deci exist.

Pentru mai multe detalii despre lucrari si expozitie ne puteti contacta la: oana@renaissance-artgallery.com sau la +40 722 381 325.

sau

pentru preturi si informatii despre piata de arta internationala puteti accesa si websiteul International ARTSY, unde Renaissance Art Gallery a fost acceptata dupa un proces strict de selectie ca Galerie partener iar Alexandra Andone este unul dintre artistii reprezentati de Renaissance Art Gallery care a fost, de asemenea, acceptata sa fie expusa pe acest website cunoscut de arta internationala care pune in legatura colectionari de arta din intreaga lume cu Artistii reprezentati de Galerii acceptate ca parteneri ARTSY : Essentialism.

Acum este mai usor  pentru Dumneavoastra sa sustineti ARTISTII daca va abonati la ARTSY.net ARTSY si dati follow pe artistii Renaissance Art Gallery dar puteti de asemenea urmari artisti din toata lumea care va intereseaza.